המקום של מימי
רשת חנויות מזון וציוד לחיות מחמד
מכירות קבוצתיות והמבצעים שלנו
0 מוצרים
0 ש"ח
עבור לקופה
מצא מוצרים לפי חברה ומותגים
ראשי אודות המקום של מימי מאמרים לוח מודעות גלריית סרטוני וידאו קופה צור קשר

מילון מושגים בנושא תזונה

מילון מושגים בנושא תזונה

עוף
– בשר עוף ,מכיל את השריר בעיקר. מגיע לתהליך היצור כ"שניצל" קפוא או טרי ולא כקמח. בעל נעכלות גבוהה וטעימות. עוף טרי הוא העור והבשר הנקי של העוף הכולל עצמות ושרירים הצמודים לשלד וכן שומן , גידים עצבים וכלי דם הנלווים לבשר באופן רגיל. פורינה משתמשת בעוף טרי וקפוא לייצור מוצרי פרו פלאן , על מנת להשיג רמת נעכלות וטעם גבוה מאד, רמת רכיבים תזונתיים ואיזון מיטבית.
 
קמח בשר עוף - קמח בשר עוף הוא עוף (בשר נקי ועור כולל עצמות ) שעבר עיבוד , בישול, דחיסה וייבוש. עקב התהליך, מכיל קמח עוף פחות שומן ויכול להכיל יותר עצמות מאשר עוף טרי. העיבוד בטמפרטורות גבוהות מוריד מערך החלבון.
 
קמח שיירי עוף – מרכיב נפוץ במזונות להזנת בעלי חיים . עשוי להכיל רקמות פנימיות כגון: ריאות, טחול, מעיים, כליות, דם, מוח, עשוי להכיל גם סחוסים אך ללא עור או קרניים, נוצות או טלפיים.
 
קמח דגים – בשר דג שעבר עיבוד , בישול , דחיסה ויבוש. משמש כמקור איכותי לחלבון אך יחד עם זאת מקור איכותי מאד לחומצות שומן אומגה 3 ארוכות שרשרת ובלתי רוויות החיוניות למערכות שונות בגוף ובעיקר לעור בריא , מניעת ובלימת תהליכים אלרגיים , דלקות עור ,דלקות מפרקים.
 
אבקת ביצים – אבקת ביצים מכילה חלבון וחלמון כאחד לאחר יבוש .בעלת ערך ביולוגי גבוה מאד ונעכלות מיטבית. אחד מסוגי החלבון האיכותיים ביותר.
 
מה ההבדל בין סוגי חלבון שונים כגון עוף , כבש, סלמון והודו ?
סוגי החלבון נבדלים בטעמם ובנעכלות אך בעיקר בנושא רגישות הכלב או החתול לחלבון. חלבון מהווה לעיתים מקור לאלרגיה וידוע למשל כי בשר בקר הוא אלרגני יותר מבשר עוף למשל. בשר כבש הוא יחסית יותר היפואלרגני (כלומר פחות אלרגני) ובשר סלמון עוד יותר . בשר סלמון נחשב כיום לאחד מסוגי החלבון הטובים ביותר כמקורות חלבון מן החי אשר אינם מעוררים אלרגיה ועשויים לסייע במניעת בעיות עור שונות.גם בשר הודו נחשב להיפואלרגני במיוחד.
 
חליטת אורז – אורז הוא מקור מעולה לפחמימות בעלת נעכלות גבוהה ביותר. הטעימות שלו גבוהה מאד והוא מעניק מרקם של צואה קומפקטי יותר מאשר סוגי פחמימות אחרים. אורז נחשב גם לסוג פחמימה אשר פחות אלרגני מפחמימות אחרות.
 
חיטה מלאה - מכילה ערכי פחמימה גבוהים ומעט חלבון. בעלת ערך קלורי וכמות סיבים בינונית.
 
קמח גלוטן תירס - גלוטן הוא החלבון של התירס ומשמש כמקור חלבון מעולה בעל נעכלות טובה וערך אפסי של אפר. משמש כמקור חלבון חשוב ועיקרי לסובלים מדלקות ואבנים בדרכי השתן. משמש כחלק מהחלבון במזון רגיל ומשלים חומצות אמינו מסוימות החסרות בבשר.
 
תירס מלא - מכיל את החלקים השונים של התירס כולל הנבט והפחמימה והסיבים. מקור מצוין לפחמימה וסיבים.
 
סובי אפונה - מרכיב סיבים תזונתיים החשובים לתנועתיות המעיים , למניעת שלשול, ויסות והזנת חיידקים המעיים החיוביים.
 
שומן מן החי מוגן על ידי תערובת טוקופרולים (מקור טבעי לוויטמין E)- מרכיב חשוב לאנרגיה. השומן מעניק ערך קלורי, טעימות, משמש כחלק מהרכב חומצות השומן החיוניות. משמש כנשא לויטמינים מסיסי שמן כמו ויטמין A , D , E , K .
 
פניני שעורה - מרכיב פחמימה חשוב .משמש גם כמקור לסיבים תזונתיים.
 
מצוי מן החי – מרכיב המשמש כמרכיב טעם. המצוי הוא לרוב נוזלי או יבש ומכיל רקמות שונות ואיברים פנימיים מן החי.
 
קלציום פוספאט - מינרל המשמש כמקור חשוב לסידן וזרחן. סידן חשוב לעצמות ולשיניים אך יחד עם זאת לתפקוד העצבים וקרישת הדם.
 
שמן דגים - מקור איכותי ביותר לחומצות שומן חיוניות ובעיקר EPA , DHA , ARA .
 
מלח - סודיום כלוריד. חיוני לתפקוד הדם ושמירה על תפקוד העצבים ומערכות רבות בגוף. מחסור יגרום לחולשה כללית ועודף עלול לגרום לעומס על הכליות ויתר לחץ דם.
 
אשלגן כלורי - מקור לאשלגן החיוני לתפקוד העצבים.
 
אשלגן ציטראט - משמש כמקור לאשלגן החיוני לתפקוד העצבים וציטראט למניעת חמצון השומן.פעילות נורמאלית של עצב כרוכה בכניסת יוני נתרן ויציאת אשלגן. בהמשך משאבות אשלגן מחזירות לתא את האשלגן. מחסור באשלגן יגרום לחולשה קשה ועייפות.
 
L ליזין - חומצה אמינית חשובה המשמשת לאיזון פרופיל חומצות אמינו. בחתולים עשוי למנוע דלקות בדרכי הנשימה והתפתחות של וירוסים שונים.
 
ויטמין E- ויטמין החיוני לתפקוד העור ולמניעת תהליכי חמצון ונזק לרקמות.
 
כולין כלוריד- ויטמין מקבוצה B חשוב למבנה ממברנת התא ולסיגנלים עצביים.
 
אבץ סולפאט- מינרל חשוב לבריאות העור והפרווה. מחסור או כמויות נמוכות מדי של מינרל זה יגרמו לבעיות עור שונות ,קשקשים , ואף לדלקת עור הקרויה ZINC RESPONSIVE DERMATITIS הבעיה נפוצה מאד בגזעים צפוניים כמו האסקי סיבירי , אלסקאן מלאמוט.
 
ברזל סולפאט-ברזל הינו מינרל החשוב בעיקר בשל היותו מרכיב עיקרי של ההמוגלובין.ההמוגלובין הינו לב ליבה של הכדורית האדומה ומשמש כנשא של חמצן לרקמות. כמות נמוכה מדי של ברזל תגרום לאנמיה.
 
L אסקורביל 2 פוליפוספאט (מקור לויטמין C)-ויטמין C חשוב למניעת תהליכי חמצון של הרקמות ולתמיכה במבנה הקולגן שהוא החלבון החשוב ברקמת חיבור. רקמת חיבור הינה המרכיב של גידים , עור ,מפרקים ועוד.
 
מנגן סולפאט-חשוב לבריאות המוח והעצבים. משמש להתפתחות העצם, הפעלת אנזימים שונים והמערכת החיסונית.
 
ניאצין- משמש לעיכול טוב , יצירת אנרגיה ובריאות העור והעצבים.
 
ויטמין A –חיוני ביותר לתפקוד הראיה והמערכת החיסונית. מסייע למניעת השמנה וגידולים סרטניים.
 
קלציום קרבונאט-מקור חיוני לסידן.ראה/י בערך סידן.
 
נחושת סולפאט-חיונית לספיגת ברזל בגוף, התפתחות העצמות ומטבוליזם של חלבון. קיימים גזעים מסוימים להם יש צורך ברמות שונות של המינרל הזה כמו למשל בדלינגטון טרייר.
 
קלציום פאנטוטנאט-מקור לסידן ופאנטוטנאט. חומצה פנטוטנית הינה חלק מקבוצת ויטמינים B .חיונית לתפקוד מערכת העצבים ובלוטות האדרנל.
 
שמן שום- משמש כאנטיאוקסידנט ומונע התפתחות חיידקים טבעי.
 
פירידוקסין הידרוכלוריד- חלק מקבוצת ויטמינים B משמש כמעורר של המערכת החיסונית ומרכיב חשוב במטבוליזם של החלבון ויצירת כדוריות אדומות.
 
ויטמין B12-חלק מקבוצת ויטמינים B . משמש כיצור ובקרה של DNA . חשוב לתפקוד המערכת החיסונית.יצירת תאי דם ותפקוד המוח והעצבים.
 
תיאמין מונו ניטראט-ויטמין מקבוצת B (B1). חיוני והכרחי לתפקוד העצבים. מחסור יוביל לתפקוד עצבי לקוי ואף עלול לגרום למוות במקרים קיצוניים.
 
ריבופלאבין- מקבוצת ויטמינים B ( B2) חשוב ליצירת ותפקוד תאי דם ,מחסור יגרום לתופעות שונות כולל אדמומיות של העור , סדקים ובקעים בעיקר בשפתיים.
 
קלציום יודאט- מרכיב חיוני לאספקת יוד לגוף. יוד חיוני במיוחד לתפקוד בלוטת התריס ויצירת הורמוני התריס כמו תירוקסין. בלוטת התריס מווסתת את פעילות הגוף והמטבוליזם וחשובה למערכות רבות כולל עור , חילוף חומרים , מערכת העצבים ועוד ועוד. יוד חיוני גם להתפתחות מנטאלית של הכלב ובריאות העצם.
 
ויטמין D3 – חשוב במיוחד ליצירת וספיגת סידן ותפקוד של בלוטת יותרת התריס (פארא תירואיד). נוצר באופן נורמאלי בעור בחשיפה מידתית לאור שמש.
 
קומפלקס מנדיון סודיום ביסולפיט(מקור לפעילות ויטמין K1) - חיוני לתפקוד מערכת הקרישה בדם. נוצר באופן טבעי במעי על ידי חיידקי המעיים החיוביים. תוספת חיונית במזון משפרת את תפקוד המערכת הזו.
 
חומצה פולית - חלק מויטמינים מקבוצה B . חיונית לבניית תאי דם ויצירת DNA .
 
ביוטין - חלק מויטמינים מקבוצה B . חיוני ליצירת תאי עור ובניית הפרווה. מחסור בביוטין יגרם למשל על ידי האכלת ביצה לא מבושלת ויגרום לקשקשים ונשירת שיער מוגברת.
 
סלניום - חיוני יחד עם ויטמין E ללכידת רדיקלים חופשיים ומניעת נזקי חמצון.
 
קמח נבט תירס - חלק הגרעין של התירס המכיל חלבון רב ומהווה את מרכז האנרגיה וההתפתחות של הצמח. משמש מקור מזון איכותי הכולל חלבון , פחמימות וכמות מסוימת של ויטמינים.
 
סובי תירס - סיבים שמקורם מקליפת הנבט של התירס.
 
אבקת קולוסטרום בקר- מכיל את החלב הראשון של הפרה. בחלב זה יש מגוון ושלל נוגדנים ומרכיבים חיוניים להתפתחות המערכת החיסונית של הגור .במחקר של חברת פורינה הוכח כי גורים שניזונו בתוסף זה פיתחו מערכת חיסונית בריאה יותר.
 
קמח כוספת סויה- מרכיב המכיל חלבון ופחמימות יחד עם כמות מסוימת של סיבים. מורכב ממעטפת פול הסויה.
 
תרכיז חלבון סויה-מכיל בעיקר חלבון מסיס ואיכותי מאד. משמש גם כחומר גלם חשוב לתעשיית המזון לתינוקות. תרכיז חלבון סויה הינו בעל ערך ביולוגי רב וספיגה מעולה.
 
  • מוצרי לוואי של בשר – רקמות פנימיות כגון: ריאות, טחול, מעיים, כליות, דם, מוח, לא כולל עור או קרניים, נוצות או טלפיים.
 
  • בשר – בשר אשר מגיע טרי או קפוא לתהליך היצור, נחשב לאיכותי ביותר מכיל רק שרירים ולא כולל רקמות אחרות כמו איברים פנימיים עור ועצמות וכו'.
 
 
  • כבד – מכיל רק את רקמת הכבד מבעלי חיים. משמש כמקור חלבון מן החי בעל איכות גבוהה. מכיל כמות מסוימת של ויטמינים ובמיוחד ויטמין A.
 
  • Protein=פרוטאין =חלבון : מולקולה המורכבת מתת יחידות הקרויות חומצות אמינו. החלבון משמש לבניית רקמות הגוף, יצור הורמונים, מקור לאנרגיה ועוד.בחתולים המקור העיקרי ליצור אנרגיה.חשיבות החלבון באיכות הפרווה והעור. מראה החיה ושמירה על מסת גוף רזה.ככל שהחלבון יותר איכותי זה יתבטא בתפקוד יעיל יותר של מערכות רבות.
 
 
  •  Carbohydrate=פחמימות : מולקולה המורכבת מתת יחידות של סוכרים שונים. משמשות בעיקר לצורך יצור ואגירת אנרגיה. מהווה מקור העיקרי לאנרגיה בכלבים.
 
  • Ash = אפר : לאחר שריפת המזון בתנור המכלה את הפחמימות השומנים והחלבון נותר אפר המכיל בעיקר את המינרלים השונים, המינרלים השונים חיוניים לתפקוד תקין של מערכות גוף שונות לדוגמא סידן וזרחן לעצמות ולשיניים .
 
  • Dietary Fibers = סיבים תזונתיים : סיבים המסייעים לפעילות תקינה של המעיים. קיימים סיבים מסיסים ולא מסיסים. תפקידם כפרוביוטיקה ועידוד חיידקים חיוביים, ויסות תנועת המעי, שמירה על נפח ומרקם תקין של הצואה.
 
  • Amino Acid = חומצת אמינו : אבן בנין של החלבון. קיימות 23 חומצות אמינו שונות חלקן ניתנות ליצור בגוף החיה וחלקן נחשבות חיוניות כלומר חייבות לבוא דרך המזון.חוסר או אי איזון בכמות הנכונה יובילו לתסמיני חוסר כגון נשירה , נטיה לפציעה, החלמה איטית מטראומה ועוד.
 
  • Taurine = טאורין היא חומצה אמינית אשר חשובה לחתול במיוחד מאחר ואינו מסוגל כמעט לייצר אותה בעצמו להבדיל מכלבים אשר כן מצליחים בעזרת הכבד. הטאורין חשוב לתפקוד תקין של מערכות רבות ובהיעדרו או מחסור בו יווצרו תופעות קשות של חסר הכוללות: עיוורון, כשל שריר הלב, בעיות עצביות.
 
  • Chondroitin Sulfate = כונדרוטין סולפט : מרכיב המסייע להגנה וטיפול בסחוס פגוע ובדלקת מפרקים. ניתן להפיכה בגוף מגלוקוזמין.
 
  • Glucosamine = גלוקוזומין : מרכיב המסייע להגנה על המפרקים ולשיפור איכות נוזל הסינוביה. משמש גם כתוסף אנטי דלקתי למפרקים. קיים במרכיבים מן החי כמו סחוס עוף , סחוס בקר, סחוס כרישים ועוד.
 
  • Vitamin D3 = ויטמין D3 : חשוב בחילוף חומרים בעצם ובתהליכי הספיגה של סידן בגוף.
 
  • Vitamin C = ויטמין C : משמש כמעכב חמצון אך גם בבניית רקמות חיבור וקולגן.
 
  • Calcium = קלציום: סידן משמש לבניית עצם , שיניים , תפקוד העצבים ומערכת קרישת הדם.
 
  • Omega 3 = אומגה 3 : חומצות שומן חיוניות המשמשות לבלימת תהליכים דלקתיים ושמירה על מערכת חיסונית יעילה ותקינה. משמשות גם בבניית הרשתית בעין , בהגנה ושמירה על מפרקים ועוד תפקודים פיזיולוגיים רבים. אומגה 3 קיימות בעיקר במרכיבים הבאים : שמן דגים(או קמח דגים), שמן פשתה (או זרעי פשתן), שמן נר הלילה (או זרעי הצמח) , קנולה ועוד. קבוצה זו חשובה לבריאות העור והפרווה, מערכת החיסון, מניעת דלקות עור ואוזניים ועוד.
 
  • Vitamin B ויטמין ב – ויטמין העוזר לחילוף חומרים מהיר ומערכת חיסון חזקה.
 
 
  •  Omega 6= אומגה 6 : חומצות שומן המסייעות בעיקר לבריאות העור והפרווה ושמירה על ברק,מרקם עשיר ורכות קטיפתית של השיער.
 
  • אומגה 6 קיימות בשמנים מן החי כגון שמן עופות או שומן בקר וכן בשמנים מן הצומח כמו שמן סויה , חמניות , תירס ועוד
 
  • Minerals = מינרלים : מרכיבי מזון המסייעים לפעילות מטבולית של אנזימים (לדוגמא נחושת, מנגן ומגנזיום), סידן וזרחן המסייעים לבניית עצם ושיניים . נותרים באפר לאחר שריפת המזון בתנור.
 
  • Antioxidants = רכיבים נוגדי חמצון : לוכדי רדיקלים חופשיים ומסייעים בכך בבלימת נזק לרקמות כתוצאה מדלקת, חשיפה לחומרים כימיים , קרינה וכיוב'. משמשים כיום רבות במניעת הזדקנות ובשיפור התאוששות מחשיפה לרעלים או קרינה או שילוב עם כימותרפיה ובבלימת נזקי תהליכים דלקתיים.
 
  • Preservatives = חומר משמר (טבעי או BHA ) : נועדו להגן על השומן מפני נזקי קלקול ועיפוש. שומן שאינו מוגן – מתחמצן והופך לחומצות שומן חופשיות אשר מזיקות לגוף.
 
  • חומצה לינולנית : חומצת שומן מן הצומח מקבוצה אומגה 3 . מסייעת למניעת דלקות ושיפור יעילות המערכת החיסונית.
 
  • חומצה לינולאית : חשובה בעיקר בהיבט של מתן ברק ופרווה ומגע קטיפתי רך. מעניקה צפוי שומני עדין לשיער ומסייעת בכך בשמירה על מערכת ההגנה של הגוף מפני מים, מזיקים, חיידקים , חומרים שונים ועוד.
 
  • Artificial colors = צבע מאכל : חומר המותר למאכל ואינו מזיק אשר עבר את אישור הגורמים המוסמכים (למשל AAFCO ) ומעניק מענה לצורך צרכני של גיוון וצבע.
 
  • צואה כמעט ללא ריח : במזון פרו פלאן אינדור למשל יש תוספת של מרכיב צמח היוקה אשר מונע היווצרות של תרכובות מתאן בצואה ועל ידי כך מצמצם לחלוטין את הריחות הלא נעימים הנודפים מארגז החול של החתול.
 
  • פרוביוטיקה : תמצית של חיידקי מעיים חיוביים . מדובר בחיידקים חיים אמיתיים אשר משתלטים על המעיים ודוחקים משם חיידקים "רעים". בכך למעשה מערכת העיכול משפרת את תפקודה , נמנעות מחלות ונוצר אפקט של חיזוק מערכת החיסון של המעי.
 
  • שום : במינון נמוך משמש יצרני מזון על מנת לשפר טעימות וגם לחזק את המערכת החיסונית , לדחות טפילי מעיים ולעיתים גם לדחות פרעושים מעל הכלב.
 
  • תזונה ומבנה גוף אידיאליים : מצב גופני אידיאלי חשוב לבריאות הכלב והחתול. שמירה על מצב זה מושגת על ידי האכלה נכונה בכמויות נכונות ובמוצר המתאים. במחקר שנמשך 15 שנים הוכח כי כלבים שאכלו כמות מדודה נכונה חיו שנתיים יותר מאחיהם שאכלו 25% יותר.
 
  • אורז : אורז כפחמימה נחשב איכותי בהרבה מובנים , בעיקר בעל נעכלות גבוהה, טעימות יוצאת מהכלל ויכולת לספק אנרגיה זמינה לחיה . האורז מותיר מעט מאד שאריות במעי ובכך מקל על החיה.
 
  • כבש : כבש אשר מגיע טרי או קפוא לתהליך היצור, נחשב לאיכותי ביותר מכיל רק שרירים ולא כולל רקמות אחרות .
 
  • סלמון : מקור לחלבון למזון היפואלרגני . סלמון בעל יתרון כי הוא יותר נדיר ומכיל ריכוזים גבוהים יותר של חומצות שומן אומגה 3.
 
  • מוצרי ליווי מתעשיית הבשר : לדוגמא קמח שיירי עוף או קמחים אחרים. עשויים לשמש במזונות רבים כחומר גלם. ברור כי אינם באים במקום הראשון במזונות האיכות אלא בשר אמיתי (עוף למשל). איכותם שונה מיצרן ליצרן , לרוב מכילים גם גלוקוזמין.
 
  • סחוס : מרכיב המכיל גלוקוזמין. הסחוס הוא הצפוי של המפרקים ומשמש משטח החלקה של העצם כנגד העצם הנגדית. מסביבו יש נוזל סינוביה (כמו שמן ) והכל עטוף בקופסית המפרק.
 
  • Barley שעורה: שעורה היא פחמימה מורכבת יותר המסייעת למניעת תנודות חדות ברמת הסוכר בדם. שעורה היא גם מרכיב עדין יחסית למערכת העיכול ועשויה להיטיב עם כלב בעל נטייה לשלשל.
 
  • שמרים : שמרי בירה או שמרים מתורבתים משמשים לתעשיית המזון רבות. במזונות היבשים לכלבים וחתולים מוספים כמשפר טעם , תוספת של ויטמינים מקבוצה B , חיזוק פרוביוטי.
 
  • מאלט : הינו מרכיב לקסטיבי כלומר מסייע להחלקה של הצואה החוצה בקלות למניעת עצירות או כדורי שיער.
 
  • מולטי ויטמין : תוסף ויטמינים המכיל מספר ויטמינים בבקבוק תרכיז או בטבליות.
 
  • סידן : מינרל החשוב לבניית עצם ולתפקוד העצבים ומערכות הורמונליות ומטבוליות חשובות בגוף. היום יודעים כי לגדילה חשוב להקפיד על רמות סידן נמוכות יחסית למה שהיה מקובל בעבר. לרוב כ-1.1 -1.0 אחוז. בעבר הוסיפו סידן בכדורים והיום אנו לא ממליצים על כך יותר מאחר והדבר מזיק. עודף סידן מזיק לאיברים פנימיים ועלול לגרום להסתיידות או לבעיות פרקים. במזונות האיכותיים מקפידים על איזון נכון.לא לתת עצמות למיניהן .
 
  • זרחן : מינרל נוסף חשוב לבריאות העצם ולמטבוליזם בגוף. היחס בינו לבין הסידן חשוב. יחס לא נכון עלול לפגוע בספיגה או לגרום לעודף . עודף זרחן מזיק לכליות ולעצם. לא לתת עצמות למיניהן .